måndag 10 augusti 2015

Aubergine och zucchini med ricotta




Meatfree Monday återigen! Den här gången får ricottaosten stå för proteinerna.

2 portioner

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  •  kallpressad rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 150 g ricotta
  • 1 röd chili

Dressing

  • en stor näve blad av slätbladig persilja
  • en liten näve myntablad
  • ½ msk kapris
  • 1-2 rivna vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • ½ dl vatten

Gör så här:

  1. Börja med dressingen: Kör alla ingredienser utom vattnet i en kannmixer. Späd med lite vatten och kör ihop såsen. Konsistensen ska fortfarande vara lite tjock.
  2. Skär aubergine och zucchini i sneda skivor, ungefär ½ cm tjocka. Pensla med rapsolja, salta och peppra. Grilla eller stek skivorna på båda sidor tills de är mjuka. Håll varmt och lägg upp på ett serveringsfat.
  3. Toppa med dressingen, smulad ricotta och finhackad chili utan kärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar