lördag 27 juni 2015

Zucchinipaj




Allt kan läggas i en paj! Här har jag gjort en vegetarisk variant med zucchinifyllning. Om du har en plätt att odla på hoppas jag att du petat ner några squashfrön. Det blir riklig belöning och t.ex. pajfyllning.

Pajskal

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 40 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • olja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 150 g riven lagrad ost


Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka löken fint och tärna zucchinin. Fräs alltsammans i lite olja tills det blivit mjukt. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Kör mjöl, bakpulver, salt och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt mjölken och kör snabbt ihop degen.
  4. Kavla ut degen och lägg den i en pajform (ca 24 cm).
  5. Lägg i zucchiniblandningen och strö över osten.
  6. Vispa ihop äggstanningen och häll den över pajfyllningen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  8. Servera med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar