lördag 13 juni 2015

Mazarintårta med jordgubbar

Gräddtårta i all ära, men här serverar jag grädden bredvid!


En snabb och hållbar tårta. Du väljer själv vilken frukt eller vilka bär du toppar med. Gelé över frukten gör att den håller sig ett par dagar Servera med lätt vispad grädde.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 400 g mandelmassa
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl smält smör

Garnering

  • 1 l jordgubbar
  • 2 gelatinblad
  • 1½ dl varm jordgubbssaft

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  2. Vispa upp äggen i en skål.
  3. Riv mandelmassan och blanda ner den i äggsmeten tillsammans med vetemjöl och smör.
  4. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter långt ner i ugnen.
  5. Ta ut kakan, stjälp upp den och låt den svalna.
  6. Lägg upp den på tårtfat och garnera med jordgubbar skurna i skivor eller halvor beroende på hur stora bär du har.
  7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund, krama ur och smält dem i den varma jordgubbssaften. Låt gelen kallna och bli trögflytande innan du skedar den över jordgubbarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar