fredag 3 april 2015

Påsktårta


Årets påsktårta klar!



Lättgjord påsktårta med mandel och choklad. Servera med en klick lättvispad grädde.

10-12 bitar

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 50 g mörk choklad

Glasyr

  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk neutral olja

Dekor

  • Marsipankycklingar eller små godisägg

Gör så här:

  1. Riv mandelmassan grovt direkt i en bunke. Rör i ett ägg i taget och rör kraftigt så att smeten blir porös.
  2. Blanda i grovt hackad choklad.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
  4. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Kakan ska inte vara helt torr inuti.
  5. Lossa kakan och ta ur den ur formen.
  6. Smält choklad och olja över vattenbad och rör om. Bred den över och runtom den varma kakan.
  7. Låt kakan kallna, men ställ den inte i kyl
  8. Dekorera tårtan med små marsipankycklingar eller godisägg.
  9. Servera med löst vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar