söndag 20 juli 2014

Kyckling med rotsaker och senapskräm



Bekvämt med allt i en form! Spara kycklingskrovet till buljong. Lägg eventuellt i frysen till ett senare tillfälle

Till 4 personer behövs

  • 1 färsk kyckling (ca 1,3 kg)
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 fänkål
  • 3 potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk japansk soja
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja

 

Senapskräm

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1½ msk skånsk senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och nymalen vitpeppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och rotsaker och skär dem och fänkålen i grova bitar. Skär rödlöken i klyftor. Strimla chilin. Lägg alltsammans i en ugnsfast form. Salta och peppra och ringla lite olivolja över. Blanda ordentligt.
  2. Dela kycklingen i 8 delar och spara skrov och vingar till buljong vid ett senare tillfälle. Blanda smör, soja, citronskal. salt och peppar och pensla kycklingdelar med blandningen. Lägg kycklingen på rotsaker. Tillaga mitt i ugnen cirka 50 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  3. Blanda ingredienserna till senapskrämen och låg den mogna i kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar